De winter zit er al weer bijna op, goede moment voor een nieuwe ketel

      Reacties uitgeschakeld voor De winter zit er al weer bijna op, goede moment voor een nieuwe ketel

De winter is bijna achter de rug. Gelukkig maar, want alhoewel het een gezellige tijd is zijn we met zijn allen ook wel weer toe aan een beetje zon. Het voorjaar staat nu weer voor de deur en iedereen komt weer uit zijn of haar schulp. Dit is direct een goed moment om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden als het gaat om het vervangen van de CV ketel. Want misschien is uw ketel alweer wat ouder geworden en heeft deze zijn beste tijd gehad. Tegenwoordig zijn er ook veel nieuwere technieken die een verwarmingsketel een stuk zuiniger maken. De ontwikkelingen hebben op dit gebied zeker niet stil gestaan de afgelopen jaren.

Kiezen voor een nieuwe CV ketel bespaard u veel energie

groene energieAlhoewel u met goed onderhoud waarschijnlijk met uw huidige ketel nog wel even door zou kunnen, is een nieuwe ketel ook een stuk zuiniger. Dit maakt dat veel mensen besluiten om toch voor een nieuwe te gaan. Deze periode waarin de winter is afgelopen is direct een goed moment om hier naar te kijken. Veel installatiebedrijven hebben het in deze periode een stuk minder druk en zo heeft u de tijd om alles goed in kaart te brengen en hoeft niet stel te beslissen zoals wel het geval is bij een defecte ketel in de winter. Er moet dan snel een nieuwe geplaatst worden en er is weinig tijd om testen etc. te lezen.

Een ketel op afbetaling of leasen

Alhoewel een ketel kopen een goede optie is, zal dit natuurlijk wel een flinke investering zijn. De prijzen voor ketels verschillen per model en merk. Als u het geld voor deze investering beschikbaar heeft zorgt dat niet voor problemen. Sommige mensen zouden wel graag een nieuwe ketel hebben, maar hebben dit geld niet beschikbaar. Er zijn bij sommige bedrijven ook mogelijkheden om een ketel op afbetaling of via een leaseconstructie in huis te krijgen. Op deze manier kunt u gebruik maken van een zuinigere ketel die minder energie verbruikt zonder de investering direct beschikbaar te hebben. Vaak is in deze constructies het onderhoud ook inbegrepen. Goed om te weten.