Hoe lang gaat een CV ketel eigenlijk mee?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe lang gaat een CV ketel eigenlijk mee?

Een CV ketel moet zo nu en dan vervangen worden, dat is logisch. Er wordt in de meeste gevallen gezegd dat een ketel 10 tot 15 jaar mee zou moeten gaan. Met goed onderhoud kan dit eventueel iets verlengd worden. Nieuwe modellen ketels zijn HR ketels. Dit staat voor een hoog rendement. Dat wil dus zeggen dat ze zuiniger in het verbruik zijn. Zo is bijvoorbeeld de Nefit Trendline een ketel die erg populair is. Deze is goed uit de test gekomen.

Oudere ketel? Vervang deze tijdig

Als u dus nog een oudere ketel heeft, kan het zeker lonen om deze te vervangen. Als u bijvoorbeeld pas een woning heeft gekocht en daar zit nog een oude ketel in, dan wordt vaak geadviseerd om een nieuwe ketel aan te schaffen. Natuurlijk een investering, maar u maakt dan direct gebruik van een nieuwe type ketel welke minder energie verbruikt. Op jaarbasis kan dit veel schelen.

bespaar energiekosten

Een nieuwe ketel bespaard u niet alleen geld, maar spaart ook het milieu.

Natuurlijk heeft niet iedereen die net een woning gekocht heeft ook het geld om de ketel te vervangen, dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Er zijn echter ook mogelijkheden om een ketel op afbetaling te kopen. Natuurlijk moet u dan ook een stukje rente betalen, maar het kan zichzelf mogelijk terugverdienen in de energiekosten die u hierdoor kunt gaan besparen. Een andere mogelijkheid is om de ketel te leasen. Diverse bedrijven bieden deze constructie aan.

Als de nieuwe ketel geplaatst wordt, is het direct een goed moment om de oude ketel af te voeren. In vrijwel alle gevallen zal het bedrijf deze ketel meenemen en voor u verwerken. De monteur kan ook meer informatie geven over het onderhoud. Het eerste jaar dat de ketel geplaatst is in uw woning, is dit mogelijk nog niet zo nodig, maar daarna is het zeker aan te raden om zo nu en dan eens monteur naar uw ketel te laten kijken. Dit zorgt ervoor dat er beter met energie omgegaan wordt (beter rendement) en het kan tevens de levensduur verlengen van de nieuwe ketel.